UN PO’ DI TUTTO

Een beetje van alles…. mijn favorieten die met Italia te maken hebben. Ook publiciteit voor de accommodaties van mijn Italiaanse  vrienden. Deze zijn verspreid over heel Italië en nooit te toeristisch.

Ik deel graag mijn kennis en tips  over de volgende gebieden:

  • Puglia van Vieste (Gargano) tot de Salento in het zuiden.
  • Le Marche, gebied rond de Conero maar ook binnenland.
  • Liguria, er is echt meer dan de bekende plaatsen…..
  • Napoli, mijn favoriete stad by far.
  • Trieste, hier wonen mijn beste vrienden en ben ik ontelbare keren  geweest dus weet er goed de weg, onontdekte stad met mooi centrum, bergen, natuur en strand.
  • Abruzzo,
  • Piemonte, waar mijn adoptie ezel woont.

www.ciaolimburg.be  boek over Italianen in de mijnstreek, geschreven door een bevriend echtpaar met  mooie verhalen, foto’s en als bonus hele leuke routes. Doe eens een weekendje Italië in België, zeker de moeite waard. Genk bruist, zeker in de zomermaanden met allerlei festiviteiten.

boek

www.villaggiosabbiadoro.com  : vakantiehuisjes in Vieste (Gargano) van mijn vrienden.  Eenvoudig, rustig, authentiek, vlakbij zee. Hier komt mijn olie vandaan! Alles in de buurt, mooie natuur, zee, leuke stadjes.

sabbia

 

www.cortenigella.com

Agriturismo op de  Povlakte , kleinschalig , op het platteland, centraal gelegen tussen Mantova en Ferrara, om mooie steden en dorpjes  te bezoeken. Fietsvriendelijk, klein zwembadje, museum van levende kruiden.  Mijn vriendin Germana kookt de sterren van de hemel. Je kunt er dus heerlijk eten in hun kleine dinerruimtes en bij goed weer buiten in de tuin.

corte nigella

 

Appartamenti Napoli ( alleen via facebook, mail of telefonisch)

ericagigante@libero.it  +39 333 466 9085

Mijn vriendin Erica heeft in Napels maar liefst 3 appartementen in de verhuur, alle 3 centraal in het centro storico. Vraag gerust info via mij. UITZICHT OP DE VESUVIUS!

napels app

www.lacrota.it
Een B&B in campagna Asti
Een oud familiepand, prachtig gerenoveerd en van alle gemakken voorzien, zelfs een zwembadje in de tuin. Overal dieren, ook je eigen huisdier is welkom. Zeer hartelijke familie en zeer gastvrij. Wijn en grappa aanwezig voor de gasten.  Dichtbij Turijn en toch heel landelijk gelegen, wie van rust en dieren houdt zit hier goed, vraag Chiara naar de nabijgelegen trattoria waar je tussen de locals kunt aanschuiven voor het dagmenu. Leuke wandeling ernaartoe bovendien.

la crota huisla crota zwembad

www.casadinoi.it
Mooi, warm vakantiehuis op Sicilia, vlakbij de Etna. Rustig gelegen en met zwembad. Gelegen tussen bergen en zee. Voor de rustzoeker.

casadinoi huiscasadinoi tuin

Bontalia, de pop-up storen van mijn Italiaanse vrienden in Mechelen. Zij verkopen Italiaanse gastronomische producten én heerlijke wijnen, alles door hen zelf geïmporteerd. Tevens verkopen ze “mijn” taralli. Onze Lieve Vrouwenstraat 18, Mechelen.

 

raam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *