Over Marlou

Soprattutto ……dat ben ik, Marlou Boelens. Nederlandse door geboorte  maar Italofiel en  door al mijn Italiaanse vrienden gekscherend “geadopteerd en goedgekeurd” als mede Italiaanse. En reken maar dat ik elk bezoek bij wie en waar dan ook in Italië getest wordt.

Natuurlijk begon het ook bij mij met de liefde voor het land. De taal, de mensen, de natuur, muziek, het eten kortom het totaalpakket. Hier bleef het echter niet bij. Een studie Italiaans,  lidmaatschap van de Italiaanse Associazone  en  een   Nederlands- Italiaanse vriendenkring.  Alle vakanties, alle vrije dagen gaan al jaren naar de Laars.  Elke keer ontdek ik weer een ander gebied,  ontmoet nieuwe mensen en proef nieuwe producten .  De auto ging steevast propvol terug naar Nederland. Door alle reizen, ontmoetingen en  zelfs blijvende vriendschappen is een netwerk ontstaan van  Noord –  tot Zuid- Italië .  Doordat ik de taal spreek en schrijf heb ik overal mooie adresjes en kom vooral op niet- toeristische plekken, waar mijn voorkeur naar uitgaat. Na jaren van ontdekken kan ik  zeggen dat met name Zuid-Italië  mijn hart veroverd heeft. Puglia is mijn favoriete streek  en Napoli echt “mijn” stad.  Ja,  een rauwe stad en ruige streek maar authentiek en puur.  Daarom promoot ik het zuiden en de accommodaties die mijn vrienden daar verhuren.

Italië maakt  dagelijks deel uit van mijn leven  dus dat ik er meer mee moest doen was duidelijk, maar soms komen dingen sneller op je pad dan verwacht…..

Vrienden uit Puglia produceren heerlijke olie en vroegen me voor hen  de Nederlandse markt te verkennen voor hun  olie,  niet zonder  succes . Ik kreeg de smaak te pakken. Zakendoen in het Italiaans, het regelen van het juiste transport en  netwerken; ik vind het allemaal even leuk.

Er kwamen meer producten bij van vrienden en kennissen. Ik krijg inmiddels veel aangeboden maar verkoop alleen producten van bevriende familiebedrijven. Producten van goede kwaliteit , met liefde geproduceerd waar ik zelf in geloof. En niet geheel onbelangrijk:  nergens anders te koop.

Bovendien zijn de Italianen zeer trots dat hun producten de weg naar Nederland vinden en is het ook een klein economisch steuntje in de rug van de bedrijven van mijn vrienden.

Inmiddels is Soprattutto al een jaar een feit.  Daarmee is een  droom uitgekomen. Soprattutto betekent letterlijk: bovenal,  maar in de spreektaal wordt het vaak gebruikt om iets te benadrukken of uit te lichten zoals bijvoorbeeld:  “in het bijzonder” , “vooral” of  “speciaal”.  Het is bovendien één van mijn lievelingswoorden.

Mijn producten zijn  regelmatig op  Italiaans gerelateerde evenementen en beurzen te vinden. Inmiddels organiseer ik ook zelf events al dan niet samen met een bevriend importeur en ook dat wil ik uitbreiden.  Sinds kort behoort een thuisparty ook tot de mogelijkheden.  Verder komt er steeds iets nieuws op mijn pad waardoor ik Italië met Nederland blijf verbinden. Denk aan vakantieadviezen, vertalingen en het bij elkaar brengen van verschillende partijen. Wil je meer weten, aarzel niet en neem contact op.

 

marlou

Arrivederci  Marlou©