Taralli

 

TARALLI

taralli

Taralli zijn Italiaanse ovengebakken snackjes, uit Puglia, gemaakt met olijfolie.  Italianen eten ze  bij de borrel, als onderdeel van de antipasti of  als tussendoortje. In Zuid Italië zijn taralli echt  een onderdeel van het aperitief. Mijn missie is de taralli in Nijmegen op de kaart zetten. Weg met de eeuwige pinda in de horeca bij die lekkere drankjes en cocktails; probeer eens taralli. Ook heerlijk op de antipasti plank en bij de maaltijdsalade of vul ze eens met een crème naar keus.

Een bevriend familiebedrijf ( Cannito) in Rutigliano maakt de beste in hun kleine fabriek.  De Taralli zijn van constante kwaliteit en worden met liefde op traditionele wijze geproduceerd.

De verschillende soorten/smaken:

  • Taralli naturale met extra vergine olijfolie/10 granen
  • Taralli met peperoncino, lekker pittig door toegevoegd pepertje
  • Taralli met venkelzaadjes
  • Taralli met pizzaiola kruiden