Olie


De olijfolie die ik importeer en verkoop is afkomstig uit Puglia en alleen van familiebedrijven die ik persoonlijk ken.

OLIO MEDINA UIT VIESTE: extra vergine

Mijn belangrijkste olie én bestseller is OLIO MEDINA van onze vrienden uit Vieste. De inmiddels derde generatie van deze familie maakt olijfolie en verzorgt de eeuwenoude bomen (secolari) met hart en ziel en dat proef je terug in hun producten. Helaas was vorig jaar een slecht jaar, ja ook dat kan gebeuren  met een natuurproduct, waardoor zij niet veel olie voor de verkoop hadden. Ik heb heel veel vaste klanten moeten teleurstellen. We hebben er alle vertrouwen in dat 2017/2018 weer een prima jaar wordt,  de bekende uitstekende kwaliteit, dat weet ik in november na de oogst. Ook dan zal ik weer veel inkopen rechtstreeks van de familie Medina,  direct na het persen en inblikken dat zij allemaal in eigen beheer doen.  De olie is van uitsluitend inheemse olijvensoorten uit Gargano.

Er zijn blikken van 1 en/of 3 liter en flessen van aluminium van 0.75 liter. Verder ook gearomatiseerde olie met citroen of peperoncino in flesjes van 250 ml.

 

OLIE SAN LUCA uit VIESTE: extra vergine

olie san luca

Vieste is de parel van het natuurgebied Gargano. De olijven, afkomstig van eeuwenoude olijfbomen van San Luca, worden ZONDER pit geperst. Alleen 100% Ogliarola Garganica olijven worden gebruikt. Uiteraard koud, mechanisch geperst in hun eigen oleificio.

Bijnaam: het groene goud! Mooie groene kleur, fruitige smaak met een hint van amandelen.

  • Flessen van 250 ml
  • Flessen van  500 ml
  • Flessen van 750 ml
  • Flessen van 1000 ml

Zie hier een filmpje gemaakt eind november 2016  bij het persen: https://www.facebook.com/marlouboelens/videos/965881596850797/

OLIE DALLA TERRA DAL CUORE UIT TRINITAPOLI: extra vergine olie

olie dalla terra

De extra vergine olie  is een blend van Coratina, Peranzana, Leccina en Ogliarola olijven. Deze is na jaren ervaring door de familie Damiani samengesteld. De familie werkt nog generatie op generatie volgens  de traditionele Pugliese manier. Mooi geel/groen van kleur en intens van smaak.

  • Flessen van 250 ml
  • Flessen van 750 ml

Bovendien ook mandjes olie van 250 ml met aroma zoals:

  • olie met truffel
  • olie met citroen
  • olie met rozemarijn