MARLOU/ MARILÚ

marlou vieste 1

Soprattutto ……dat ben ik, Marlou Boelens. Nederlandse door geboorte  maar 100% Italofiel en  door al mijn Italiaanse vrienden gekscherend “geadopteerd en goedgekeurd” als  Italiaanse.  En reken maar dat ik altijd en overal getest wordt. Overigens is mijn Italiaanse naam Marilú.

Soprattutto betekent  “voornamelijk” , “hoofdzakelijk” , “vooral”, “in het bijzonder” of  “speciaal”.  Je kunt er dus iets mee benadrukken dat er uitspringt.  Bovendien is het, heel simpel,  één van mijn lievelingswoorden.

Mijn missie is jou kennis te laten maken met het echte, authentieke Italië. Ik neem je graag mee naar onbekendere plekken en werk nauw samen met de lokale bevolking. Na tientallen jaren met de auto door de Laars gereisd te hebben van oost naar west en van noord naar zuid,  heb ik natuurlijk mijn “voorkeuren”. En ook al hebben we vrienden door heel Italië, mijn hart ligt in het zuiden. Abruzzo, Basilicata en Cilento voor de ruimte en natuur, Napels als absolute numero uno stad en Puglia met natuurlijk de onbekendere streek Gargano en Vieste als mijn tweede thuis.  Italië is al jaren elke dag onderdeel van mijn leven, het heeft me al veel moois gebracht en ik ga dus verder op avontuur. De trips naar Vieste zijn al een feit.  Als pionier begonnen en ter plekke opgemerkt, samenwerkingen aangeboden gekregen en VAI. Ik laat geen kans onbenut om Italië met Olanda te verbinden, voorop staat altijd eerlijkheid, verder is  authenticiteit heel belangrijk en de locals moeten er ook beter van worden.  Ik werk dus niet met Nederlanders maar direct  met Italianen samen en ben wars van nep en toeristisch gedoe. Ook moet het voor iedereen betaalbaar zijn.  Noem me een sociaal ondernemer , dat vind ik een compliment. Ik zoek de niet gebaande paden zelf op en zie overal een verhaal in die ik voor mezelf al jaren opschrijf. Ooit komt er nog een boekje over al mijn bijzondere ontmoetingen…….

Wil je meer weten, aarzel niet en neem contact op. Je kunt me benaderen voor alles wat met Italië te maken heeft. Of zoek me volgend jaar op in Vieste. Mijn  drempel is laag, heb een groot Italiaans netwerk en ik ben altijd in voor een buon caffè en een goed gesprek.

Ci sentiamo, arrivederci,  Marlou©

marlou in fiat