SOPRATTUTTO TRIPS / VENI VIDI VIESTE

TRIPS NAAR VIESTE; al een paar jaren organiseren we trips naar het onbekendere gedeelte van Puglia nl Gargano, Vieste samen  met bevriende locals en buiten het hoogseizoen.

      trip rond de olijfoogst  van 8 t/m 12 november 2020

Zondag 8 november vliegen we van Amsterdam naar Bari, daar staat het busje klaar voor de transfer naar Vieste. Onderweg zal er een koffiestop zijn en gelegenheid voor het maken van foto’s bij het mooiste panoramapunt met het eerste zicht op Vieste. In de avond genieten we van GIRAPIZZA bij de pizzeria vlakbij.

Maandag 9 november vertrekken we na een ontbijt naar de CAMPANIA voor de olijfpluk belevenis. Iedereen mag meehelpen, niets moet. Voor de lunch wordt traditionele PANCOTTO bereid op een groot vuur en we eten en drinken onder de olijfbomen.  In de avond is er een excursie in en door  het CENTRO STORICO met een heerlijke APERITIVO.

Dinsdag 10 november na het ontbijt wachten onze geplukte olijven bij de OLEIFICIO waar we het hele persproces kunnen volgen en natuurlijk de eerste olijfolie kunnen proeven. Vers van de pers. In de avond optioneel een APERICENA  in de stad. ( dit tegen een geringe betaling)

Woensdag 11 november begeven we ons na het ontbijt even buiten Vieste voor de demonstratie TRABUCCO, ook dit is optioneel en hier wordt een kleine vergoeding gevraagd . In de avond een pastaworkshop met aansluitend diner.

Donderdag 12 november vertrekken we met het busje na het ontbijt naar Bari voor de vlucht naar Amsterdam.

Wat is er allemaal INCLUSIEF:

 • Transfer Bari-Vieste en vv
 • 4 nachten verblijf in eigen huisje met uitgebreid ontbijt
 • Bezoek oleificio met olieproeverij en bezoek secolari
 • Olijfpluk met uitgebreide lunch op het land, inclusief drank
 • Excursie centro storico inclusief uitgebreide aperitivo
 • Pastaworkshop met diner inclusief drank
 • Eerste avond girapizza inclusief 1 drankje naar keuze
 • Gehele trip gids, tolk en vervoer ter beschikking
 • In de huisjes flessen water en wc papier, handdoeken en beddengoed.
 • Informatiemapje Vieste

Wél in het programma maar optioneel:

 • Trabuccobezoek tegen kleine vergoeding voor de Stichting
 • Apericena bij La Teresina tegen geringe kostprijs

PRIJS €699,00
Exclusief: vlucht.* * * zelf te boeken

 

De huisjes liggen op het kleinschalige park van de familie en op loopafstand van zowel het strand als het centrum. Voor wie niet kan of wil lopen is er altijd vervoer aanwezig. De huisjes zijn eenvoudig en schoon, met 1 of 2 slaapkamers, keuken, douche,  inclusief beddengoed,  handdoeken,  flessen water en toiletpapier. We hebben een groot huis als gemeenschappelijke ruimte ingericht waar we ontbijten en de pastaworkshop plaatsvindt. Je kunt er ook tussendoor gebruik van maken en er is altijd wat te eten en te drinken.

! CORONAPROOF!

Kleine groepen maximaal 6 personen, 1 of 2 personen per huisje, we letten extra op de hygiëne en afstand.

Voor iedereen die van puur en authentiek Italiaans houdt, zonder toeristische opsmuk. Ben je jong of oud? Alleenreizend of ga je met je partner? Familie of vrienden? Iedereen is welkom. Veel mag en niks moet, er is ook vrije tijd en eigen inbreng of ideeen horen we graag. Het programma is niet dichtgetimmerd en we kunnen gemakkelijk improviseren.

Ben je met een al bestaande groep tot  6 personen dan kunnen we een apart programma samenstellen in een andere periode.

Aanmelden? info@soprattutto.nl

 

Achtergrondinfo:

Vieste is mijn favoriete plaats en mijn tweede thuis  in Puglia.  Voor velen is Vieste onbekend en lastig te bereiken ( men vindt het te ver rijden en het ligt ver van de vliegvelden) en dat is jammer want het heeft veel te bieden. Ik heb samen met bevriende locals een programma gemaakt om Nederlanders kennis te laten maken met deze plaats.  Juist buiten het hoogseizoen om zijn er diverse mogelijkheden om in een kleine groep het echte Vieste te ontdekken, ik neem je graag mee voor een onvergetelijke , authentieke ervaring.

Grijp deze unieke kans. Dompel je onder in het echte Italiaanse leven, maak van dichtbij de olijfoogst mee van de pluk tot de pers én natuurlijk het proeven van de allereerste olijfolie.  Een echte boerenlunch op groot vuur gekookt  onder de olijfbomen  en dwaal in de avond door de vicoli van centro storico. Kijk in de keuken van restaur.ants, eet specialiteiten en leer zelf pasta maken. Maar vooral….geniet.

 

Logistiek:
Daar Vieste lastig te bereiken is hebben we een transfer geregeld uitgaande van de vluchten op die data. Een eigen auto huren kan natuurlijk ook dn betaal je uiteraard minder voor het programma. Zelf een weekend Bari eraan vastknopen is ook een mogelijkheid.

FOTO’s van vorige trips:

villaggio-sabbiadoro 1

IMG_3291

Reisblog door Joëlla van der Breggen-Borman een oud deelnemer:

‘Héél véél olijven’

‘Kijk ik heb deze laten maken, neem er een paar mee om uit te delen’. Mijn oud-collega Marlou drukt me een paar gekleurde folders in A-5 formaat in mijn hand. ‘Veni Vidi Vieste (kom naar Vieste), geschikt voor iedereen die een puur Italiaanse ervaring wil hebben’, staat er.

Een paar maanden later bevinden we ons in de belofte van de folder en ieder woord is waar.
Vanaf het vliegveld worden we opgehaald door de familie Medina waar we zullen verblijven.
Eenmaal in de bergen stoppen we bij een uitkijkpunt waar we Vieste kunnen zien liggen. Het witte plaatsje ligt op een landpunt van hoge krijtrotsen en is omzoomd door de Adriatische zee. Het geeft je het gevoel dat je zomaar een Italiaanse roman binnen wandelt.

En dan begint ons Italiaanse leven. We krijgen een informatieve rondleiding door één van de olijfboomgaarden van de familie. Zij produceren een olijfolieblend van 3 verschillende soorten olijven. Daarna gaan we zelf plukken! Op de grond liggen fijnmazige netten rondom de bomen en met een soort elektrische harken ritsen we de olijven van de bomen.
Luigí en zijn zonen zijn razend enthousiast over de 2 meter lengte van Ruud, die goed werk verricht in de hoogste toppen. Uiteindelijk plukken we ruim 360 kilo olijven.
Natuurlijk hoort er een échte Italiaanse lunch bij; aan lange tafels in de boomgaard eten we een soort boerengerecht met groenten en brood, dat in één grote pan is gekookt. Diverse familieleden komen langs om die gekke Hollanders te bekijken die het warm vinden en in hun T-shirt buiten lopen (het is zonnig en + 23 graden).

De volgende dag gaan we naar de Coöperatie waar de olijven worden geperst tot olie.
Ook hier weer een rondleiding en informatie over het gehele persproces (met of zonder pit). Alles gaat in rap Italiaans, maar met 2 vertalers in de groep, is het best te volgen. Het kopen van een fles olijfolie, zal in ieder geval nooit meer hetzelfde zijn!

Het bezoeken van een gerestaureerd vissersplatform, de Trabucco, is ook heel bijzonder. Twee Italianen demonstreren ons hoe hier vroeger gevist werd, en laveren kwiek over de lange palen die tot ver over de zee reiken en waaraan het enorme net is bevestigd. De vangst is hilarisch, wat kleine visjes en een enorme kwal! Daarna met Luigí naar één van zijn oudste boomgaarden, waar bomen van 400 jaar oud staan, die nog steeds olijven geven.

We hebben ook nog genoeg tijd om een écht vakantiegevoel te krijgen. We dwalen door het oude gedeelte van Vieste. Met zijn smalle straatjes, trappen en prachtige pleintjes. We zitten op terrasjes, drinken koffie en wijn en overal worden lekkere hapjes bij geserveerd.
We zwemmen in zee, wandelen langs het mooie strand van Vieste en maken nieuwe vrienden, waaronder een kleine rode kater die we Pucci dopen. We eten de lekkerste pizza en de laatste avond maken we zelf pasta met Michaéla.

Te snel is het voorbij en vrijdag om 05.15 u. stappen we in het busje voor de tocht van 2,5 uur terug naar het vliegveld in Bari. Wat een bijzondere en gezellige dagen waren het.
Vieste wat ons betreft: Arrivederci………….………..!♥️

 

 

Meer op de facebookpagina:

https://www.facebook.com/venividivieste/?modal=admin_todo_tour

Arrivederci a Vieste,
Saluti, Marlou Boelens